Pigment | Ouderdomsvlekjes

schoonheidssalon heiloo

pigmentvlek heiloo

Last van donkere vlekjes?

Veel mensen ervaren op diverse leeftijden lichte pigment vlekjes, maar voornamelijk op latere leeftijd kan dit steeds meer worden.

Vaak begint het op het voorhoofd en de bovenlip, waar uiteindelijk ook op de handen diverse vlekjes zichtbaar worden. Pigment is soms lastig te behandelen, omdat men niet altijd de oorzaak weet.

Diverse oorzaken veroorzaken dit probleem:

  • hormonen ( anti conceptie / zwangerschap )
  • overmatig zonnebanken
  • langdurige blootstelling aan UV stralen
  • medicatie gebruik
  • ouderdom

 

Wat ik voor je kan betekenen:

Om een beter beeld te kunnen krijgen van een eventuele oorzaak en de diepte van pigment, is het verstandig dat je eerst langs komt voor een huidscan. Op deze scan kan ik dan ook goed waarnemen hoe het er nu voor staat en eventueel voor het vergelijken van het resultaat na een kuur van behandelingen. Het is altijd belangrijk om de oorzaak te achterhalen van het pigment probleem.

Bij een advies gesprek (kennismakingsbehandeling) bespreek ik dan dus ook waar de eventuele oorzaak zou kunnen zijn. Ik kan het pigment in vele gevallen tot 85% laten verdwijnen, maar je blijft uiteraard wel altijd gevoelig voor de aanmaak van hyperpigmentatie.

 

Welke behandelingen zijn dan voor jou geschikt?

  • Ik zet voor pigment bijna altijd de MeLine behandeling in. Je moet dan denken aan een kuur van minimaal 4 keer met daarbij verplichte producten voor thuis om alles te ondersteunen ( dit is onafscheidelijk van elkaar).

Het is uiteraard ook belangrijk om te denken aan preventieve methodes. In de zomermaanden raad ik af om MeLine of (fruitzuur)peelingen te ondergaan, i.v.m. de gevoeligheid voor UV stralen.

  • Een alternatief voor de MeLine is een glycol fruitzuurbehandeling ; dat ook werkt op de fijne lijntjes in de huid.

Het grote verschil tussen de MeLine behandeling en glycol fruitzuurbehandeling, is dat de MeLine er echt voor zorgt dat (bestaande) pigment verdwijnt uit de huid en glycolzuur laat het pigment ” versplinteren”.

 

De Bio Peel werkt bijvoorbeeld prachtig op vlekjes die ontstaan zijn uit acne littekens.

Microneedling werkt tevens ook door op het pigment (versplinteren, maar ook voor rimpels en littekens ).

 

Bij de MeLine Treatments behandeling heb je na 1 behandeling al circa 50% minder pigment!

 

Bekijk de volgende behandelingen

pigmentvlekken verwijderen heiloo

MeLine spot behandeling

fruitzuurpeeling heiloo

 

Voor- en na foto na een kuur van glycolzuur